U industrijskoj zoni „Pučenik“ u Bosanskoj rupi gradit će se proizvodni pogon

Bez autora
Jun 17 2010

Općinsko vijeće Bosanska Krupa usvojilo je izmjene i dopune odluke o prijenosu prava građenja kojom se reguliraju odnosi između jednog stranog ulagača i Općine kao vlasnika zemljišta u industrijskoj zoni “Pučenik“, gdje se prije rata nalazila farma, koja je danas uništena. Pravo građenja stranom investitoru dato je na 90 godina od dana uknjižbe, nakon čega se zemljište vraća stvarnom vlasniku. Za davanje prava građenja investitor će platiti preko 120.000 KM, s tim da ima obavezu da na tom zemljištu izgradi proizvodni objekt u kojem će biti zaposleno najmanje 140 radnika. S obzirom na veliki broj nezaposlenih, ovo je vrlo značajan projekt, te se u vijeću nadaju da bi to mogao biti primjer i ostalim ulagačima da dođu u Bosansku Krupu. Za nedjelju, 20. juna, zakazana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom obilježavanja 65 godina od oslobođenja Bosanske Krupe u Drugom svjetskom ratu. Ovaj značajan datum obilježit će se prvi put poslije 1992. godine.

U industrijskoj zoni „Pučenik“ u Bosanskoj rupi gradit će se proizvodni pogonOpćinsko vijeće Bosanska Krupa usvojilo je izmjene i dopune odluke o prijenosu prava građenja kojom se reguliraju odnosi između jednog stranog ulagača i Općine kao vlasnika zemljišta u industrijskoj zoni “Pučenik“, gdje se prije rata nalazila farma, koja je danas uništena.

Pravo građenja stranom investitoru dato je na 90 godina od dana uknjižbe, nakon čega se zemljište vraća stvarnom vlasniku. Za davanje prava građenja investitor će platiti preko 120.000 KM, s tim da ima obavezu da na tom zemljištu izgradi proizvodni objekt u kojem će biti zaposleno najmanje 140 radnika.

S obzirom na veliki broj nezaposlenih, ovo je vrlo značajan projekt, te se u vijeću nadaju da bi to mogao biti primjer i ostalim ulagačima da dođu u Bosansku Krupu.

Za nedjelju, 20. juna, zakazana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom obilježavanja 65 godina od oslobođenja Bosanske Krupe u Drugom svjetskom ratu. Ovaj značajan datum obilježit će se prvi put poslije 1992. godine, istaknuto je na sjednici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik